19/12/2018

ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
 

Από τη Δευτέρα 17-12-2018 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων η οποία είναι υποχρεωτική και όσα ακίνητα δεν δηλωθούν θα καταγραφούν ως "αγνώστου ιδιοκτήτη". Η προθεσμία λήγει 18-3-2019 και για τους κατοίκους εξωτερικού 18-6-2019. Τα παραπάνω αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στις εξής περιοχές : 1) Απο το Δήμο Κατερίνης στους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ : Αγίου Δημητρίου - Βρίας - Ελατοχωρίου - Ελάφου - Εξοχής (Καλυβιών Χαράδρας)- Καταλωνίων - Κούκκου - Λαγόραχης - Λόφου - Μηλιάς - Μοσχοποτάμου - Μοσχοχωρίου - Ρητίνης - Σεβαστής - Τριλόφου Φωτεινών. 2) Από το Δήμο Δίου-Ολύμπου οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ : Λεπτοκαρυάς - Λιτοχώρου - Παντελεήμονος (Πλαταμώνος) - Πλαταμώνος (Σταθμού) = Πόρων και Σκοτίνας. 3) Από το Δήμο Πύδνας -Κολινδρού οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ : Αιγινίου - Αλωνίων - Καστανέας - Καταχά - Κολινδρού - Λιβαδίου - Παλαιόστανης - Παλαιού Ελευθεροχωρίου - Πύδνης - Ρυακίων και Σφενδαμίου.

 

10/10/2018

ΠΡΟΣΤΙΜΟ €1000 ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
 
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες έχουν προθεσμία τριών μηνών και συγκεκριμένα έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό λογαριασμό τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ.
 

 

16.5.2017

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων - Νόμος 4469/2017

www.taxheaven.gr/news/news/view/id/34754

Με αυτό το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα ορθολογικής ρύθμισης των συνολικών οφειλών των βιώσιμων επιχειρήσεων, ταυτόχρονα με όλους τους πιστωτές τους, είτε πρόκειται για τον ιδιωτικό τομέα είτε για το Δημόσιο και βάζει τον οφειλέτη στο επίκεντρο και θεσπίζει απλουστευμένες διαδικασίες για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Στόχος είναι, μέσω της διευθέτησης ή ακόμη και απομείωσης χρεών, να συμβάλλει αφενός στην εξυγίανση των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν ξανά και να επιβιώσουν διασφαλίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και αφετέρου στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

 

3.3.2016

Κατοικίδια στο διαμέρισμα – Τι υπαγορεύει ο νέος νόμος για τα κατοικίδια (Ν. 4039/2014)

thecaller.gr/ellada/54442-skylia-sto-mpalkoni-telos-ti-ypagorevei-o-neos-nomos-gia-ta-katoikidia/

Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

 

 

11.2.2016

Ρύθμιση χρεών ενεργών Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών  (Ν. 4307/2014)

go.naft.gr/FuZLpK
Με το Ν. 4307/2014 , ο οποίος αποκαλείται και Νόμος Δένδια, θεσπίζονται έκτακτα προσωρινά μέτρα για την ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους και παρέχονται κίνητρα προς μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

20/11/15

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ν.4224/2013

www.hba.gr/Index.asp?Menu=23

      

www.bankofgreece.gr/Pages/el/Supervision/CodeCondLoans.aspx

www.nbg.gr/el/law-4224

www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/diadikasia-epilysis-kathisteriseon/kodikas-deontologias-4224-2013

 www.euro2day.gr/news/economy/article/1248958/tte-olos-o-kodikas-deontologias-gia-ta-kokkina.html

  

Ο κώδικας δεοντολογίας περιγράφει κυρίως τα βήματα , τις πληροφορίες και το ελάχιστο περιεχόμενο της πληροφόρησης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες και οι δανειολήπτες ώστε να αξιολογούνται σωστά οι κίνδυνοι και η ικανότητα αποπληρωμής του κάθε πιστούχου προτείνοντας λύσεις για ρύθμιση των χρεών.

 

25/8/2015

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

www.merimna-paidiou.gr

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης διοργανώνει, την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 22:00 στο Village Mediterranean (ακτή Καλλιθεας, Κατερίνης),εκδήλωση με στόχο την οικονομική ενίσχυση του σωματείου Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για Live Stage εμφανίσεις συγκροτημάτων. Eπίσης θα παρελάσουν από τα deψks πολλοί γνωστοί dj's, ενώ παράλληλα θα υπάρχει μπαζάρ από τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης με δημιουργίες των ίδιων των παιδιών. Η διοργάνωση  γίνεται με την εθελοντικη προσφορά των  Ελένη Αναστασία Παπαγεωργιάδου,Σοφία Ζαχαρούλα Σιτζόγλου,Ιωάννα & Κατερίνα Κεσενλή.

https://www.facebook.com/events/877559798964121/

 

28/5/2015

Νέα καταχώρηση στην ιστοσελίδα της EUROPAGES.GR

www.europages.gr/ATHANASIADOU-ELENI-LAW-OFFICE/00000004634658-442292001.html

                                            ++++++++++++++++++++++++++

9/5/15

 

International Hellenic University

 

           Graduation Ceremony 2015
Joy, excitement and pride were the prevailing feelings of the 234 postgraduate students of the International Hellenic University that flooded the Vellidis Conference Center during their graduation ceremony.
Ανάμεσα στους αποφοιτήσαντες και η Ελεάνα Παπαγεωργιάδου η οποία μετά το πτυχίο Νομικής του ΑΠΘ απέκτησε το μεταπτυχιακό με τίτλο LLM in Transnational and European Commercial Law, Medation, Arbitration and Energy Law  του I.H.U.

                                               ++++++++++++++++++++++++++

 

4/5/2015

  «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Διαγραφή δεδομένων ΣΑΥ και Υπηρεσίες προς τις Επιχειρήσεις»

 

www.champier.gr/pieria/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2821&articleid=5404#sthash.uV6HfB7P.dpuf

Το Επιμελητήριο Πιερίας και η Τειρεσίας Α.Ε. σας προσκαλούν σε μια επίκαιρη ημερίδα με θέμα:

  «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Διαγραφή δεδομένων ΣΑΥ και Υπηρεσίες προς τις Επιχειρήσεις»,

  Την Τετάρτη 06 Μαΐου, στις 7 μ.μ., στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1ος όροφος).

  Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι τα στελέχη της Τειρεσίας:

  •  Δρ. Καπασούρης Πέτρος, (Διευθυντής Ανάπτυξης)
  •  Παλόγλου Ιωάννης, (Διευθυντής Οργάνωσης & Υποστήριξης Πελατών)
  • Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

 Ειδικότερα, τα κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  1.  Συμβολή της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και ιδιαίτερα του Αρχείου των Αρνητικών στοιχείων (ΣΑΥ) στην αξιολόγηση της φερεγγυότητας και πιστοληπτικής ικανότητας – κατηγορίες πληροφοριών
  2. Χρόνοι τήρησης και διαδικασίες διαγραφής των στοιχείων ΣΑΥ από το αρχείο της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
  3. Ευρωπαϊκή Εμπειρία
  4. Υπηρεσίες ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ προς επιχειρήσεις (Τ.Σ.Ε.Κ.)